Gıda Üretim Tesislerinde Buharlı Temizlik nasıl olmalı? Gıda üretimi tesislerinde kontaminantların yaklaşık olarak %90’ı üretim ve ambalajlama sırasında meydana gelir. Gıda endüstrisinde temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri genel olarak virüs, bakteri gibi mikroorganizmaların imalat alanlarında üreme ihtimalleri göz önüne alınarak gerçekleştirilir.
Geleneksel temizlik metodlarıyla yapılan sanitasyon işlemi 4 aşamalı bir prosestir. Sırasıyla su ve deterjanla temizlik, kimyasal dezenfektanlarla sanitasyon, durulama ve kurulama olarak sıralan endüstriyel alan temizliği safhaları emek yoğun ve uzun süre imalatın durmasını gerektirecek bir süreçtir.
İçindekiler
Gıda Üretim Tesislerinde Buharlı Temizlik
Buharlı temizlik sistemleri sayesinde, gereken sanitasyon ve yüksek hijyen seviyesine ulaştırmaya yönelik detaylı temizlikler herhangi bir kimyasal kullanmaya gerek kalmadan sadece kuru buharın gücüyle mümkün olmaktadır. Bu sayede son derece hızlı bir şekilde imalat sürecinde uzun duraklamalara sebep olmadan kuru buharın yüksek sıcaklığı sayesinde mükemmel hijyen düzeyine temizlik işlemleri tamamlanır.
Temizlenen yüzeyler hızlı bir şekilde kuruduğu için, temizlenen yüzeyler hemen kullanılmaya başlanabilir.
- Bisküvi fabrikaları
•Makarna fabrikaları
• Süt ürünleri imalathaneleri
• Baharat paketleme tesisleri
• Şekerleme tesisleri
• Mezbahalar ve kasaplar
• Salam & sosis imalathaneleri
• Soğuk depolama tesisleri - İmalalat bantları temizliği
• Havalandırma kanalları bakım onarımı ve temizliği
• Kontrol panelleri ve elektronik kartların bakımı onarımı ve temizliği
• Karıştırıcıların dezenfeksiyonu
• Konveyör bantların sanitasyonu
• Dondurucuların sanitasyonu
• Gıda kalıntılarının temizliği
• Tezgahların ve parlak yüzeylerin temizliği
• Izgara ve kızartma tezgahlarının temizliği