Catering tesislerinde buharlı temizlik nasıl yapılmalı? Bu sorunuzdan önce şunu sormalısınız tesisimde buharlı temizliğe ihtiyaç var mı?
Yiyecek içecek imalatı yapan modern firmalar için müşterilerine temiz ve hijyenik ortamlarda üretilmiş, sağlıklı ve güvenli ürünleri garanti etmek rekabet gücünü artıran ve rakiplerden farklı kılan hizmet anlayışını temsil eder.
Bu koşulları garanti edebilmek ise genel olarak patojen ve mikroorganizmaların üremesini engellemeye yönelik düzenlenmiş prosedürlerin kullanımı ve uygulanmasını gerektirir.
Buharlı temizlik makinaları, catering sektöründe en etkili sanitasyon işlemlerini yapmaya imkan tanıyan ekonomik ve çevre dostu temizlik teknolojisidir.
İçindekiler
Catering Tesislerinde Buharlı Temizlik
Yüksek sıcaklıktaki yoğun kuru buhar sanitasyon ve hijyen için her çeşit ihtiyaca yönelik çok yönlü imkanlar sunmaktadır;
Paslanmaz çelik tezgahların, fırınların, ocakların, pişirme kapları ve kazanlarının genel temizliği, sterilizasyonu için su ve deterjan kullanmadan kusursuz temizlik sağlarsınız.
- Fırın ve pastaneler
•Restaurantlar
• Catering firmaları
• Kantinler
• Barlar ve publar
• Fast food restoranları
• Lokantalar - Zemin temizliği
•Tezgahlar ve karıştırıcıların detaylı temizliği
• Teflon, paslanmaz çelik ve fayans yüzeylerdeki yağ ve benzeri kalıntıların temizliği
• Krom kaplama yüzeylerin parlatılması ve temizliği
• Kötü kokuların giderilmesi
• Küf, mantar, bakteri oluşumuna sebep verecek kalıntıların detaylı temizliği